Az elmúlt években több mint hatszázan pályáztak sikeresen Ada község területén | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Az elmúlt években több mint hatszázan pályáztak sikeresen Ada község területén

Az elmúlt években több mint hatszázan pályáztak sikeresen Ada község területén

Eddig több mint hatszázan pályáztak sikeresen Prosperitati Alapítványnál az elmúlt években Ada község településein.

A gazdaságfejlesztés és a közelgő EP-választások kapcsán tartottak lakossági fórumot Adán, tegnap este.

Nagy volt az érdeklődés az adai Városháza dísztermében megtartott lakossági fórum iránt. Az érdeklődők szerint hasznos információkat kaptak az anyaországi támogatásokról.

Varga Lívia, Ada: „Véleményem szerint nagyon sok információt kaptunk összesítve arról, hogy az anyaország mi mindenben támogat bennünket, és hogy milyen lehetőségeink vannak az elkövetkezőkben, illetve milyen lehetőségeik lesznek a fiataloknak.”

 

Adán eddig 436-an pályáztak sikeresen a Prosperitati Alapítványnál. A sikeres pályázók között van Szalma Sándor is: „Én is pályáztam házvásárlásra. Ez ház és műhely egyben. Ezt a Prosperitatin keresztül meg tudtam valósítani. A műhelyem dolgozik, papucsokat készítünk.”

Pásztor Bálint, a köztársasági parlamenti frakcióvezetője a rendezvényen hangsúlyozta, csak Adán összesen 5,2 millió euró vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak a pályázók.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Ez azt bizonyítja, hogy nem igaz, hogy nem lehet magyarként boldogulni a szülőföldön. Nem igaz, hogy ha valakinek nincs elképzelése, legyen mezőgazdasági termelő, kisvállalkozó vagy kezdő vállalkozó, akkor nem tud támogatást kapni annak az ötletnek a megvalósulásához.”

Az előadók hangsúlyozták, az EP-választások által a vajdasági magyarok is képviselhetik az érdekeiket az Európai Parlamentben.

Pannon RTV