Deli Andor: Folytatni kell a vajdasági magyar közösség építését | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Deli Andor: Folytatni kell a vajdasági magyar közösség építését

Deli Andor: Folytatni kell a vajdasági magyar közösség építését

Közösségi találkozót tartottak Bezdánban hétfőn délután a májusi Európai Parlamenti választások kapcsán. A telt házas fórumon Deli Andor eddigi parlamenti tevékenységéről beszélt.

A Fidesz-KDNP jelölt az EP választások tétje kapcsán elmondta, ahhoz, hogy a magyar kormány kitartson az erős nemzet állami úton, amelyet kijelölt, szükség van minden szavazatra. 

A Mit kínál a magyar nemzet? - elnevezésű fórum sok érdeklődőt vonzott a bezdáni helyi közösségbe. Gellér Enikő fontosnak tartja, hogy kettős állampolgárként részt vegyen a május 26-ai európai parlamenti választásokon: „Képesek vagyunk idézőjelben beleszólni az Európai Parlament munkájába és ez fontos. Emiatt is fontos, hogy mindenki szavazni tudjon, akinek van kettős állampolgársága, hogy együtt alakítsuk Európa jövőjét.”

A levélszavazatok kitöltését aktivisták segítik majd, annak érdekében, hogy minél kevesebb érvénytelen voks legyen - hívta fel a szavazás gyakorlati részére a figyelmet Jankovich Szilárd, zombori városi tanácsos: „A magyar kormány jóvoltából a támogatások érezhetőek, láthatóak. Mintegy Európa Kollégium Újvidéken vagy a sport akadémia Topolyán és nem utolsó sorban a Prosperitati Alapítványon keresztül nagyon sok ember nagyon sok dologban jutott olyan eszközökhöz ami merőben megváltoztatta az életformáját.”

A vajdasági magyar közösség építését tovább kell folytatni - szögezte le Deli Andor a fórumon. A Fidesz-KDNP jelöltje hozzátette, a magyar kormány jóvoltából megnőtt a magyarság tekintélye Európában: „Azt a fajta segítséget amit Magyarország nyújtott az elmúlt években, én azt gondolom, hogy mindannyian, akik itt élünk Vajdaságban éreztük, látjuk. Ahhoz, hogy Magyarország ebben tudjunk nekünk segíteni, ahhoz, hogy a kormány kitartson azon az erős nemzetállami úton, amit kijelölt saját maga számára, ahhoz szükség van mind szavazatra, minden támogatásra.”

A fórumon mindemellett szó esett Szerbia uniós csatlakozásáról is. Fontos, hogy olyan magyar érdekképviselet legyen az Európai Parlamentben, amely támogatja a csatlakozásra irányuló erőfeszítéseket - hangzott el az eseményen.

Pannon RTV