Gazdaságfejlesztés, mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Gazdaságfejlesztés, mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége

Gazdaságfejlesztés, mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége

Gazdaságfejlesztés, mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége címmel tartottak tegnap este kerekasztal-beszélgetést Bácsföldváron.

A kampányrendezvényen a péterrévei származású Deli Andor EP-képviselő beszélt az uniós választások tétjéről.

Érkeznek a Nemzeti Választási Iroda által postázott szavazási levélcsomagok Vajdaságba. A május 26-i európai parlamenti választáson a külföldön élő, EU-s tagországban állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak. Boros László is így fog voksolni: „Ez a mi kötelességünk a magyart nemzet felé, mi is magyarok vagyunk, és sokat segítettek, ezt viszonozni kell.”

A péterrévei származású Deli Andor 2014 óta tagja a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának, és most a jelöltek között szerepel.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban sok látványos dolgot lehet majd látni. Belengették 2025-re a lehetséges csatlakozás időpontját Szerbiának – hát akkor valóban ezek az elkövetkező évek, a következő mandátum évei lesznek azok, amikor a munka legjavát kell végbevinni és befejezni annak érdekében, hogy a csatlakozás valóban megtörténjen.”

A vajdasági magyarok most először nyújthatnak támogatást szavazataikkal Magyarországnak. Deli Andor szerint, ha erősödik az EP-ben a Fidesz-KDNP jelenléte, a kisebbségi jogok is nagyobb hangsúlyt kaphatnak majd.

Pannon RTV