Kisorosz: Mit kínál a magyar nemzet? | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Kisorosz: Mit kínál a magyar nemzet?

Kisorosz: Mit kínál a magyar nemzet?

Az európai parlamenti választásokon való részvétel fontosságáról volt szó a kisoroszi közösségi találkozón, melyet a Vajdasági Magyar Szövetség szervezte.

Kéri Matild rendszeresen figyelemmel követi a vajdasági EP-kampánnyal kapcsolatos rendezvényeket: „Mindig szoktam jönni a gyűlésekre is. Ez nagyon jó dolog. Az unokáknak drukkolok, mert az egyik egyetemista, a másik óvodás. Mindkettő hasznát vette a magyarságának.”

Kisoroszon ötvenketten pályáztak sikeresen a Prosperitati Alapítványnál. Ez összesen 41,6 millió dinár vissza nem térítendő támogatást jelentett a vállalkozóknak. Pásztor Bálint, alelnök, VMSZ: „Én azt gondolom, hogy egy ekkora településen ez hatalmas számnak számít. A támogatottak köre is nagynak mondható. Ez azt bizonyítja, hogy a nemzetpolitika a tömbben és a szórványban is, a nagyvárosokban és a kistelepüléseken ugyanúgy megvalósul.”

Az egész vajdasági magyar közösség érdeke, hogy a szavazásra jogosultak leadják a voksukat a május 26-i EP-választáson. Deli Andor, EP-képviselőjelölt, Fidesz-KDNP: „Ez a mi esetünkben a levélszavazatok minél nagyobb számát jelenti. Ez egy szavazás a jövőről, szavazás a megmaradásunkról, szavazás arról, hogy ugyanolyan tempóban, ugyanolyan mértékben folyhat tovább a nemzeti építkezés ezen a tájon.”

A képviselőjelölt hozzátette, az anyaország támogatása, a kisebbségi jogok témakörének fenntartása, és Szerbia európai uniós integrációja miatt is jelentős az EP-választás kimenetele.

Pannon RTV