Lakossági fórum Temerinben | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Lakossági fórum Temerinben

Lakossági fórum Temerinben

A temerini Tájházban tartott kedden délután lakossági fórumot a VMSZ, amelyen a helyi civilszervezetek képviselői is nagy számban megjelentek. A központi téma az európai parlamenti választás volt.

A Mindannyian kampányhoz Ágoston András, a VMDP egykori elnöke is csatlakozott, Németh Zsolt keddi vajdasági körútjának minden állomásán szólt az egybegyűltekhez. Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke az EP-választásokon való részvételre biztatta a temerini polgárokat is.

Németh Zsolt, elnök, Országgyűlés Külügyi Bizottsága (Fidesz): „Most ennek a politikai közösségnek egy újabb próbája lesz az EP-választás, arra szeretném biztatni a magyar embereket, hogy küldjék vissza azt a borítékot, lehetőség szerint minél hamarabb.”

A Fidesz politikájának köszönhet a vajdasági magyarság számos támogatást - mondta Csorba Béla, a VMDP elnöke: „A Fidesznek köszönhetünk sok olyan támogatást, ami itt a létfeltételeinket megerősíti, biztosítja. Másrészt azt a migránsáradatot, a menekülttömeget csak akkor tudjuk kivédeni, ha Európában a migránsellenes, a bevándorlásellenes erők megerősödnek.”

Pásztor István arra emlékeztetett, hogy a vajdasági magyaroknak is van képviselőjük a Fidesz-KDNP listáján: „Ezen a listán, emberi számítások szerint, befutó helyen jelölt Deli Andor, a mi képviseletünkben. Azt látom, hogy nem kell túl sok energiát befektetni, hogy az embereket meggyőzzük. Ez a meggyőződésük, és ez a meggyőződés az élettapasztalatunkból táplálkozik.”

A Mindannyian kampány Újvidéken az Európa Kollégiumban folytatódott, ahol este hét órakor kezdődött a lakossági fórum.

 

Pannon RTV