A magyar kormány támogatása a tornyosi magyarságnak is fontos | Mindannyian Ugrás a tartalomra
A magyar kormány támogatása a tornyosi magyarságnak is fontos

A magyar kormány támogatása a tornyosi magyarságnak is fontos

A magyar kormány családpolitikájának pozitív hatásairól is szó volt a tornyosi Család, bizalom és biztonság elnevezésű rendezvényen. Az EP-választások és a családpolitika kapcsolatára is kitértek.

2018 a külhoni magyar családok éve volt. A közösségi találkozó résztvevői a babakötvényről és a Köldökzsinór programról is hallhattak. Kállai Anikó, Tornyos: „Támogatják a családot, az egész közösséget, segítik az itteni magyarokat, hogy itt maradhassanak.”

Tornyoson a Tóth családhoz hasonlóan az elmúlt években öten pályáztak sikeresen házvásárlásra a Prosperitati Alapítványnál. Tóth Andrea, Tornyos: „Sikerült házra pályáznunk Tornyoson. Ez fontos szempont, hogy itt tudjunk maradni a szülőfalunkban, itt tudjunk boldogulni, családot alapítani, ahol mi is élünk, a faluban.

A magyar kormánytól érkező támogatások a tornyosi magyarság szempontjából is jelentőséggel bírnak – hangsúlyozta Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere: „Az iskolatámogatási, az óvodatámogatási program, iskolakezdési programok a magyarul tanuló diákoknak – ezek mind olyan programok, amelyek már folyamatosak és megszoktuk. De ezen kívül a gazdaságfejlesztés területén is vannak programok, amelyek a családokat támogatják.”

Az EP-választások eredményei kihathatnak a Vajdaságban megvalósuló, magyar kormány által támogatott jövőbeli fejlesztésekre is – hangzott el a rendezvényen.

Pannon RTV