A szórványban is fontos az érdekérvényesítés | Mindannyian Ugrás a tartalomra
A szórványban is fontos az érdekérvényesítés

A szórványban is fontos az érdekérvényesítés

Az európai őshonos kisebbségek helyzetéről is szó volt a Feketetón megtartott Itthon teremtőben – otthonteremtőben elnevezésű közösségi találkozón.

Feketetóról, Kanizsamonostorról és Egyházaskérről is érkeztek érdeklődők a helyi közösség dísztermében megtartott találkozóra.

Kéri István, Feketetó: „Nagyon sok okos dolgot hallottam. Nagyon szépen megmagyarázták, amit akartak, röviden, értelmesen. Úgyhogy nem is nagyon maradt kérdés utána.”

Az érdekérvényesítés a szórványmagyarságban is nagy jelentőséggel bír - emelte ki Fremond Árpád. A VMSZ alelnöke hangsúlyozta: „Feketetón is tudjuk azt, hogy az iskolában az osztály-összevonások kapcsán tudott a Vajdasági Magyar Szövetség úgy reagálni, hogy ez a közösség számára jó legyen, és meg tudjon maradni ez a kis közösség is. Minden település és szórvány település fontos a Vajdasági Magyar Szövetség számára.”

A közösségi találkozó célja az volt, hogy a helyi lakosokat arra buzdítsa, vegyenek részt az európai parlamenti választásokon.

Kormányos László, tartományi parlamenti képviselő, VMSZ: „Fontos, hogy az érkező borítékokat gondosan kezeljék, és természetesen a terepen segíteni fogunk abban, hogy helyesen töltsék ki, minden szavazat érvényes legyen.”

Vasárnap Tiszaszentmiklóson, hétfőn pedig Egyházaskéren szerveznek hasonló témájú közösségi találkozót.

Pannon RTV