Találkozó a civilekkel Törökbecsén | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Találkozó a civilekkel Törökbecsén

Találkozó a civilekkel Törökbecsén

Törökbecsén csütörtökön civil kerekasztal beszélgetést tartottak, a családok szerepéről, valamint a mezőgazdaság, a művelődés és a hagyományápolás fontosságáról. Emellett a gazdaságfejlesztés is terítékre került. 

Dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke kiemelte, hogy az Alapítvány az anyaországi támogatásoknak köszönhetően impozáns sikereket könyvelhet el. A támogatások, többek között a magánemberek, a családjaink, a gyerekeink, a civil szféra életét segítik- jegyezte meg, dr. Molnár Viktor, a Vajdasági Magyar Szövetség tanácsának tagja. - A Törökbecsén szervezett civil kerekasztal beszélgetés központi témája az európai parlamenti választások fontossága volt. Ilia László, a VMSZ törökbecsei községi szervezetének elnöke kiemelte, hogy a bánáti falu magyar közösségének az érvényesülését, legnagyobb mértékben az anyaország felől érkező támogatások segítették.

A törökbecseiek a levélszavazataikat a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában működő CMH irodában is kézbesíthetik, munkanapokon délelőtt kilenc órától délután három óráig.