Zentán és Tornyoson mutatkoztak be a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Zentán és Tornyoson mutatkoztak be a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei

Zentán és Tornyoson mutatkoztak be a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei

A Zenta községben élők számára nem kérdés, hogy szavaznak-e a május 26-i európai parlamenti választásokon, hiszen fontosnak tartják, hogy éljenek szavazati jogukkal.

Két különböző típusú rendezvényen vehettek részt tegnap a zentai és környékbeli lakosok. Tornyoson az ottani civil szervezetek vezetői tartottak egy kerekasztal-beszélgetést, Zentán pedig egy lakossági fórumon vehettek részt az érdeklődők.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Mindkét helyen pozitív hangulatot éreztem a levegőben, a meggyőződést, a reménykedést éreztem a jelenlevőkön. Az emberek pontosan érzik ennek a választásnak a fontosságát és súlyát.”

Nem szabad a Vajdaságban élő magyar állampolgároknak abban a hitben élniük, hogy egy szavazat nem számít. Nem egy példa volt már arra, hogy sokszor csak néhány szavazaton múlott a siker - hangzott el az eseményen.

Hidvéghi Balázs, EP-képviselőjelölt, Fidesz-KDNP: „Nyilvánvaló érdeke az itteni magyarságnak, hogy Szerbia gyorsabban csatlakozhasson az Európai Unióhoz, ilyen értelemben a mostani szerb-magyar határ átjárhatóbb határrá tudjon válni az Európai Unión belül, ehhez szükség van azonban, hogy az Európai Unió külső határait szigorúbban védjük, és nemet mondjunk az erőltetett bevándorlásra.”

Az elmúlt néhány évben a vajdasági magyarok megtapasztalhatták, hogy akkor tudunk igazán erősek lenni, ha az anyaország erős. És Magyarország akkor tud erős lenni, ha az Európai Unió keretében is közös erőt tud felmutatni.

Deli Andor, EP-képviselőjelölt, Fidesz-KDNP: „A tét az óriási, Európa jövőjéről van szó, és ebből kifolyólag Magyarország, a magyar nemzet jövőjéről is, ebbe pedig a vajdasági magyarok is beletartoznak.”

A választáson az vehet részt, aki legkésőbb a szavazást megelőző 25-ik napig, azaz május 2-áig benyújtja regisztrációs kérelmét. Azok a személyek, akik korábban már regisztráltak az előző magyarországi választások alkalmával, automatikusan felkerülnek a levélben szavazók névjegyzékére.

Pannon RTV