Az EP-választásokról Horgoson | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Az EP-választásokról Horgoson

Az EP-választásokról Horgoson

Helyi és környékbeli civil szervezetek számára tartottak kerekasztal-beszélgetést Horgoson. Az európiai parlamenti választások fontosságára hívták fel a figyelmet.

A határkerítés megépülése előtt Horgoson naponta 12 ezer migráns vonult át - hangzott el pénteken a helyi civil szervezetek vezetői számára szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

Huzsvár Ervin, mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott községi tanácstag, Magyarkanizsa (VMSZ): „Mi horgosiak két-három évvel ezelőtt belekerültünk a migráció sűrűjébe, a következményeit nap, mint nap megéltük. Én úgy érzem, hogy egy olyan opció mellett tudjuk letenni a szavazatunkat, aki az Európai Uniót oly módon tudja alakítani, amely számunkra megfelel, aki azért harcol, hogy ezt a migrációt megállítsuk.”

 

Magyarkanizsa polgármestere (VMSZ) szerint az uniós voksoláson a Fidesz-KDNP listáját kell támogatni, amelyen vajdasági magyar jelölt is van Deli Andor személyében. Fejsztámer Róbert kiemelte: „Mi itt vajdasági magyarok a Prosperitati gazdaságfejlesztési programját, a családtámogatásokat, a mikrovállalkozási támogatásokat mind-mind annak a kormánynak köszönhetjük, akinek a listáján rajta van a vajdasági magyarság egyik jelöltje is.”

Zsigmond Barna Pál magyar köztársasági parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) kiemelte, a szerb-magyar viszony soha nem volt ilyen jó, mint most. Hozzátette: „Történelmi jelentőség kapujában állunk, hiszen a vajdasági magyarok rendelkeznek magyar állampolgársággal, azok szavazhatnak a magyarországi európai parlamenti választásokon. Arra buzdítok minden vajdasági magyart, aki magyar állampolgársággal rendelkezik, hogy éljen ezzel a történelmi lehetőséggel, annál is inkább, hiszen a Fidesz-KDNP listáján szerepel vajdasági Deli Andor személyében.”

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte, a szerbiai posta kiváló munkát végzett, minden vajdasági magyar választópolgárhoz megérkezett a szavazási levélcsomag. Hozzáfűzte: „Ezt nem csak a posta állítja, hanem a mi embereink is állítják. Ez lehetővé teszi azt, hogy mindenki időt találjon és be tudja várni az aktivistát, ha ő maga nem tudja kitölteni a részvételi ívet és hogy úgy tudja leadni a szavazatát, hogy az érvényes legyen.”

A VMSZ elnöke kiemelte, akkor lenne igazán elégedett, ha minden választópolgár voksolna, hiszen minden egyes szavat számít.

Pannon RTV