Mindannyian egy akaraton | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Mindannyian egy akaraton

Mindannyian egy akaraton

Kampányindító nyilvános lakossági fórumot tartottak tegnap Doroszlón, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének körében. Mészáros László, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte az előadókat, a vendégeket, Vicsek Annamária oktatási államtitkárt, Erdély Lenke tartományi frakcióvezetőt, ft. Paskó Csabát mgr.-t, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagját, Kiss Gyulát, a VMSZ tanácsának tagját, Pelt Ilona tartományi frakcióvezető-helyettest, a körzeti szervezet elnökét.

Paskó Csaba az Itthon teremtőben-otthonteremtőben című előadása kapcsán hangsúlyozta az egységben gondolkodás és a keresztény értékrend megtartó erejének fontosságát, amely a családalapítás missziójellegén is alapszik. Arra buzdította a népes hallgatóságot, hogy a nemzetmegtartás, a jövőbe mutató európai érdekképviselet céljából a Fidesz–KDNP frakció mellett tegye le voksát.

Erdély Lenke arra mutatott rá, hogy a magyar állampolgárság az előnyök mellett kötelezettségekkel is jár.

– Felelősséggel tartozunk a nemzeti kérdések, döntések idején. Fontos, hogy odafigyeléssel kezeljük a levélben szavazás folyamatát, ebben a párt aktivistái lesznek a kettős állampolgárok segítségére – mondta a VMSZ tartományi frakcióvezetője.

A fórumon Vicsek Annamária kiemelte az itthonmaradás, a haza-, a visszatalálás esélyeit és mostanra megalapozott lehetőségeit, a Prosperitati Alapítvány pályázatainak, az MNT, a tartomány, a köztársaság (oktatási) programjainak jóvoltából.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.

Magyar Szó, lmt