A multikulturalizmus csődje - Miért fontos az erős nemzet? | Mindannyian Ugrás a tartalomra
A multikulturalizmus csődje - Miért fontos az erős nemzet?

A multikulturalizmus csődje - Miért fontos az erős nemzet?

A multikulturalizmus csődjéről és a nemzetállamok fontosságáról tartottak tegnap este előadást Óbecsén.

A közösségi találkozóra a Vajdasági Magyar Szövetség EP-választási kampányának a keretében került sor a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

Május 26-án európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon is. Ezen most először a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehettek. Eddig több mint 50 ezer kettős állampolgárságú vajdasági magyar jelezte szándékát, hogy szavazni akar.

Dorogi Imre, Óbecse: „Legfontosabb szerintem az önazonosságunk megtartása végett, meg a saját érdekünk végett.”

Hétfőn este a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében tartottak kampányrendezvényt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Ezeknek a választásoknak komoly tétje van – hangzott el az eseményen.

Molnár Viktor, elnök, VMSZ óbecsei szervezete: „A tétje elsősorban az európaiságnak, illetve a megfelelő keresztény kultúrának a megmaradása.”

A multikulturalizmus csődje – Miért fontos az erős nemzet? - ezzel a két kérdéssel foglalkozott előadásában Dr. Mészáros Zoltán történész.

Dr. Mészáros Zoltán, történész: „Ez a két kérdés azért fontos, mert az EU megújulását is hozhatja ez a mostani választás, és én úgy gondolom, hogy minden választásra jogosult éljen a választójogával.”

Azok a kettős állampolgárok, akik még nem iratkoztak fel a választói névjegyzékbe, május 2-ig megtehetik ezt.

Molnár Viktor, elnök, VMSZ óbecsei szervezete: „Ebben segítünk is a polgároknak, illetve közösségi rendezvényeken buzdítjuk őket, hogy a Fidesz-KDNP listáját támogassák.”

A választási kampány május 23-ig tart majd, ennek keretében elsősorban Európa és a nemzetek, a család, a kisebbség, illetve az identitás kérdése, valamint a gazdaság lesz a rendezvények témája.

Pannon RTV