Orbán Viktor: Keresztény civilizációnk léte a tét – Hétpontos programot hirdetett a kormányfő | Mindannyian Ugrás a tartalomra
Orbán Viktor: Keresztény civilizációnk léte a tét – Hétpontos programot hirdetett a kormányfő

Orbán Viktor: Keresztény civilizációnk léte a tét – Hétpontos programot hirdetett a kormányfő

  • Arról döntünk, hogy megvédjük-e keresztény kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak
  • A magyaroknak elegük van abból, ahogy Brüsszelben mennek a dolgok
  • Mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án, hogy a végső szót az emberek mondják ki a szavazófülkékben!

A mi politikai közösségünk magabiztos, erős és jókedvű – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint jelenleg úgy tűnik, az Európai néppárt balra fordul, de ha ez így marad, a Fidesz nem fogja követni. A kormányfő szerint az eddigi EP-választások nem voltak sorsdöntőek, az volt a kérdés, hogy az Európai bizottságok jobb- vagy baloldalról kerülnek ki. Orbán Viktor kijelentette,

valóban történelmi választás előtt állunk, Európa jövőt választ magának.

Hozzátette: a tét az, hogy bevándorláspárti, vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak. Arról döntünk, hogy megvédjük-e keresztény kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak.

A kormányfő szerint meg akarjuk őrizni Európát és hazánkat olyannak, mint amilyennek megismertük. Amiről május 26-án szavazunk, keresztény civilizációnk léte a tét – közölte Orbán Viktor úgy fogalmazott, ma az Európai Uniónak zsugorodó lelke van. A miniszterelnök szerint a brüsszeli elit készülékében van egy hiba, elszakadtak a valóságtól, ez az európai elit nem akarja megérteni de Gaulle tábornok figyelmeztetését, miszerint „a politikának a valóságin kell alapulnia, a politikában az a művészet, hogy egy eszményért csak a realitásokon keresztül cselekedhetünk”.

Kiemelte,

a brüsszeli elit nem akarja figyelembe venni a realitásokat, a nemzetállamok életének valóságát.

Ezért fordulhat elő, hogy a katolikus bajor Weber sértegeti a magyarokat. Egy brüsszeli bajor tehet ilyet, de egy müncheni bajor soha nem tenne így – fogalmazott.

A miniszterelnök leszögezte, a magyarok akarják az Európai Uniót, de elegük van abból, ahogy Brüsszelben mennek a dolgok és változást akarnak. A Brüsszellel fennálló vitákkal kapcsolatban elmondta, azok arról szólnak, hogy

a kormány nem hajlandó meghajolni a diktálás előtt, ha az nem jó a magyaroknak.

Szólt a rezsicsökkentésről, illetve arról is, hogy Magyarország nem kért az illegális bevándorlásról.

Emlékeztetett, ma az ország állapotát nem lehet egy lapon említeni azzal a képpel, amit a szocialisták hagytak itt. Orbán Viktor szerint az elmúlt öt évben gyengébb lett az Európai unió, az Egyesült Királyság elhagyni készül a közösséget, bevándorlók milliói veszélyeztek Európa keresztény identitását. Az angolok kimennek, a bevándorlók bejöttek, ez a Juncker-bizottság mérlege – tette hozzá.

A kormányfő – utalva a Századvég elemzésére – elmondta, már az uniós lakosság elvesztette a bizalmát abban, hogy a következő generáció élete jobb lesz, mint az övé. Úgy fogalmazott, az európai álom megtört, legalábbis behorpadt. Európa kulturális meghasonlással és identitászavarral küzd, ezért születik kevesebb gyerek – mondta a miniszterelnök. A politikus közlése szerint a brüsszeli buborékban többségbe kerültek azok, akik fel akarják számolni a keresztény kultúra elsőbbségét. Azt is hangsúlyozta, hogy

Európa, ha akarná, meg tudná állítani a tömeges migrációt, de kísérletet sem tett rá, sőt az EU jelenlegi vezetése támogatja, ösztönzi a migrációt.

Mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án!

Mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án az EP-választáson, hogy a végső szót nem a Soros-féle NGO-k és a brüsszeli bürokraták, hanem az emberek mondják ki a szavazófülkékben – mondta Orbán Viktor kormányfő a Fidesz pénteki EP-választási programbemutatóján, Budapesten.

„Mi, magyarok ezer éve élünk itt, a Kárpát-medencében (…), és szeretnénk még legalább ezer évig itt is maradni, megőrizni a határainkat” – jelentette ki a miniszterelnök. Hozzátette:

„azt szeretnénk, ha a következő generációk, gyermekeink, unokáink ugyanúgy szabadon dönthetnének az életükről, ahogyan mi is”.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy Brüsszelben semmit sem hallani a családpolitikáról, viszont nap mint nap hallani a legális migráció fontosságáról. Úgy fogalmazott: a legális migráció programja valójában egy európai népességcsere programjának a fedőneve, ezzel kell szembenézni az EP-választáson.

A kormányfő hétpontos programot hirdetett:

1. A migráció kezelését visszaadni a nemzeti kormányoknak

2. Ne legyen kötelező a migránsok befogadása

3. Érvényes okmányok nélkül ne lehessen belépni Európába

4. Migránskártya és migránsvízum megszüntetése

5. Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek kevesebb pénz, helyette a határvédelem támogatása

6. Keresztényeket ne érje hátrányos megkülönböztetés Európában

7. Bevándorlást ellenző vezetőket az uniós intézmények élére

Hír TV, MTI