A vajdasági magyaroknak továbbra is lehet képviselőjük az Európai Parlamentben | Mindannyian Ugrás a tartalomra
A vajdasági magyaroknak továbbra is lehet képviselőjük az Európai Parlamentben

A vajdasági magyaroknak továbbra is lehet képviselőjük az Európai Parlamentben

Hamarosan a vajdasági magyarok is leadhatják voksukat arra, hogy ki képviselje érdekeiket az Európai Parlamentben. A Fidesz-KDNP választási listáján ismét van vajdasági jelölt Deli Andor személyében.

A 11. helyen szerepel a FIDESZ-KDNP európai parlamenti választási listáján a péterrévei Deli Andor, aki 2014 óta az Európai Parlament képviselője. Miatta is részt kell venni a szavazáson – hangzott el kedden  este Péterrévén A család bizalom és biztonság – miért akarják szétzúzni? című közösségi találkozón.

Kinka Erzsébet, elnökhelyettes, Községi Képviselő-testület, Óbecse (VMSZ): „Péterréveiként úgy érzem, hogy erkölcsi kötelességünk, hogy részt vegyünk az EP-választáson, hiszen péterrévei származású a listán szereplő 11. helyet betöltő személy, Deli Andor, akire mi nagyon büszkék vagyunk.”

Deli Andor szerint Európa válaszút előtt áll és ezt így gondolja Szabó Batancs Beáta is: „El fogok menni szavazni, mert úgy érzem, hogy fontos lenne, hogy az európai politika irányt váltson, és másoknak is legyen beleszólásuk, hogy szabadabb legyen a véleménynyilvánítás is.”

A jelenlegi magyar kormány egy nagy család részeként tekint a határon túli magyarságra. A tavalyi évet például a külhoni magyar családoknak szentelte. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottsága, MNT (Magyar Összefogás): „Ennek folytatásaként a 2019-es évben a külhoni gyermekek éve kapcsán mindezek a támogatások, programok folytatódnak, illetve újak fognak megnyílni a magyar családok előtt.”

A programnak köszönhetően Vajdaságban több mint 700 családhoz jut majd el a magyar kormány babacsomagja.

Pannon RTV