„Hogy maguk a polgárok határozzák meg az európai politikát” | Mindannyian Ugrás a tartalomra
„Hogy maguk a polgárok határozzák meg az európai politikát”

„Hogy maguk a polgárok határozzák meg az európai politikát”

Miért érdemes részt venni a május 26-i európai parlamenti választáson? Erre a kérdésre is választ kaphattak a résztvevők Szajánban, a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán.

Miért érdemes részt venni a május 26-i európai parlamenti választáson? Milyen módon lehet leadni a szavazatot, és miért fontos az, hogy idén először a vajdasági magyar állampolgárok is szavazhatnak? Egyebek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a résztvevők Szajánban, a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán. Mészáros Zoltán történész, az MNT tagja előadásában arról is beszélt, hogy milyenek jelenleg az európai politikai viszonyok, továbbá, hogy milyen álláspontot képvisel Magyarország az Európai Unión belül.

Mészáros Zoltán, tag, Magyar Nemzeti Tanács: A választás a demokrácia ünnepe. A választójog egy olyan jog, amiért évszázadokig harcoltak az emberek. Vannak országok, ahol kötelező szavazni, illetve büntetést fizetnek, ha nem szavaznak és én azt hiszem, hogy a demokrácia és a hagyomány és azoknak a tisztelete, akik harcoltak a szavazati jogokért, mind-mind oka annak, hogy szavazzunk. De nem csak ez az oka, hanem az is, hogy az Európai Unió felé egy látható üzenetet küldjünk azzal kapcsolatban, hogy a fontos problémákkal foglalkozzanak és, hogy az emberek érdekeit nézzék és ne a mai lobbisták és pénzemberek határozzák meg az európai politikát, hanem maguk a polgárok.” 

Pannon RTV